Wie komen er in aanmerking voor een buikwandcorrectie?

By | 22 december 2014

Zoals eerder genoemd kunt u in aanmerking komen voor een buikwandcorrectie bij een slappe of hangende buikwand, die meestal is ontstaan na fors gewichtsverlies of na (een) zwangerschap(pen), en indien deze niet of moeilijk weg te krijgen is met behulp van een dieet of oefeningen.
In principe kan iedere gezonde man of vrouw in aanmerking komen voor deze operatie.

wie-komen-er-in-aanmerking

Zoals echter bij veel operaties geldt, zijn er ook bij buikwandcorrecties een aantal belangrijke factoren waardoor u niet in aanmerking zult kopen voor een buikwandcorrectie.
Indien sprake is van te veel overgewicht, zult u niet in aanmerking komen voor een buikwandcorrectie omdat het operatierisico te groot is. Er is dan namelijk een vergroot risico op infecties, nabloedingen en stoornissen in de wondgenezing. Tevens is er een vergroot risico rondom de narcose. Als grens wordt bij sommige klinieken een BMI van kleiner dan 32 gebruikt om in aanmerking te komen voor een buikwandcorrectie.
Zoals eerder genoemd zult u ook niet in aanmerking komen voor een buikwandcorrectie indien u rookt. Het roken dient minimaal zes maanden, van drie maanden vóór de ingreep tot minimaal drie maanden na de ingreep, gestopt te worden. Dit in verband met de negatieve invloed van roken op de doorbloeding en daarmee de wondgenezing.

Wat nogmaals vermeld dient te worden, is dat een buikwandcorrectie géén oplossing is voor overgewicht. Daarom dienen eventuele onrealistische verwachtingspatronen ook door de plastisch chirurg besproken te worden.

Bij wie wordt een buikwandcorrectie afgeraden?

  • Indien patiënten van plan zijn om nog meer af te vallen. Er wordt in deze gevallen geadviseerd om de operatie uit te stellen en te wachten tot uw gewicht gedurende twaalf maanden stabiel is.
  • Bij vrouwen die nog een kinderwens hebben. Dit omdat de zwangerschap wederom een forse rek kan geven op het geopereerde gebied, waardoor het effect van de operatie teniet kan worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *