De resultaten van een buikwandcorrectie

By | 22 december 2014

Hoewel het resultaat al direct zichtbaar is, namelijk een strakkere en plattere buik, zal het uiteindelijke resultaat pas na drie tot twaalf maanden zichtbaar zijn, wanneer het lichaam volledig is hersteld van de operatie. Dit meeste mensen zijn tevreden over het resultaat en dit resultaat zal over het algemeen langdurig zijn. Er kan een kleine richel blijven bestaan boven het litteken op de onderbuik, dat te verklaren is doordat de buikwand boven het litteken vaak meer onderhuids vetweefsel bevat dan het gebied onder het litteken.

Verschillende plaatjes – vóór en na de buikwandcorrectie – die het resultaat laten zien:

Resultaten Mini-buikwandcorrectie:

Dit betreft een jonge vrouw die na een zwangerschap en keizersnede (te zien aan het aanwezige litteken in de onderbuik) een slappe en hangende buik bleef houden. Dit was een indicatie voor een mini-buikwandcorrectie, waarbij gewerkt kon worden via het oude keizersnede-litteken.

resultaten mini buikwandcorrectie

resultaten van een mini buikwandcorrectie

 

Hier is eveneens via een oud litteken (waarschijnlijk van een keizersnede) gewerkt. Aan de hand van het litteken links in beeld (dus op de rechter onderbuik van de patiënt) is goed te zien hoeveel huid- en vetweefsel er is verwijderd.

resultaten mini buikwandcorrectie

 

Resultaten Totale buikwandcorrectie:

resultaten totale buikwandcorrectie

Hier is duidelijk te zien dat het huidgebied van de onderbuik (onder de navel) is verwijderd, omdat het verticale litteken in het rechter plaatje niet meer zichtbaar is. Daarnaast zijn de striae die op de onderbuik aanwezig waren, tevens niet meer zichtbaar op het plaatje rechts. Hierbij moest de navel verplaatst worden, (niet duidelijk) te zien aan het rode litteken rondom de navel.

resultaten totale buikwandcorrectie

Hier is eveneens duidelijk te zien dat er fors stuk huid- en vetweefsel is verwijderd met verplaatsing van de navel. De buik is een stuk platter geworden.

Resultaten inverted T Abdominoplastiekresultaten totale buikwandcorrectie

Onderstaand figuur laat een mooi voorbeeld zien van een ‘inverted T-abdominoplastiek’, waarbij ook een verticaal stuk buikhuid is verwijderd, te zien aan het litteken dat op een omgekeerde ‘T’ lijkt.

 

2 thoughts on “De resultaten van een buikwandcorrectie

 1. wietske

  Bij 2e foto word er gesproken over een litteken, dit is niet van een keizersnede, die word onderin de buik gedaan of recht over de buik (bij echte spoed) maar nooit zo.. Dit lijkt op een litteken van een verwijderde appendix, waarschijnlijk verwijderd vanwege appendicitis.

  Mvg Wietske

  Reply
  1. Justin Post author

   Het gaat om het horizontale litteken, niet het diagonale (mogelijk appendectomie litteken).

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *