Mini-abdominoplastiek

By | 21 december 2014

Hieronder bespreken wij de mini-abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken.

Indien het teveel aan huid zich onder de navel bevindt, kan een mini-abdominoplastiek uitkomst bieden. De navel wordt hierbij niet verplaatst.

Via een horizontale insnede in de onderbuik, die wordt verborgen in de bikinilijn waardoor het litteken zo onopvallend mogelijk zal zijn, wordt de huid en het onderhuidse vetweefsel van de buikwand vrij geprepareerd tot aan de navel. Vervolgens zal de buikwand strak aangetrokken worden en wordt het overtollige weefsel aan de onderrand weggenomen. Indien nodig worden de twee rechte buikspieren aangespannen en naar elkaar toe gebracht middels een hechting (rectusplicatie).

Hoewel de naam anders doet vermoeden, dient deze ingreep zeker niet te worden onderschat. Deze ingreep vindt plaats onder narcose en zal ongeveer 1 tot 2 uur in beslag nemen.

mini abdominoplastiek status na mini abdominoplastiek

 

 

 

 

 

Hoewel de mini abdominoplastiek een mooie procedure is voor vrouwen die littekens na een keizersnede of onregelmatigheden en zeer weinig losse huid is het niet voor elke patiënt een geschikte ingreep. Een mini abdominoplastiek, indien uitgevoerd bij een vrouw die ook in de bovenbuik fascie zwakte heeft, kan leiden tot een “mini abdomino look”, waarbij de onderbuik plat is, maar de bovenbuik uitpuilt.

Als de fascia slap / zwak is moet deze worden “verstevigd”. Fascie versteviging vindt alleen plaats onder de navel en dat moet gebeuren door middel van een “ware mini abdominoplastiek”.

Het verschil tussen een abdominoplastiek en een mini abdominoplastiek is de navel. Bij een “totale buikcorrectie” wordt de navel “uitgeboord” en opnieuw, door een nieuwe opening die in de huid wordt gemaakt, vastgezet. Bij een een mini-buikwandcorrectie blijft de navel vastzitten aan de omliggende huid. In het geval van een “ware mini buikwandcorrectie” wordt alleen een kleine hoeveelheid huid in de buurt van het schaambeen verwijderd en wordt de de incisie erg kort gehouden.

mini vs totale buikwandcorrectie

Mini buikwandcorrectie VS totale buikwandcorrectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *