Inverted T-abdominoplastiek

By | 21 december 2014

Hieronder bespreken wij de Inverted T-abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken.

Indien de buikomtrek sterk vergroot is, is het horizontaal corrigeren van het buikwandoverschot alleen niet afdoende. In dit geval dient ook een verticale correctie uitgevoerd te worden, om een vermindering in de buikomtrek te bewerkstelligen. Deze ingreep wordt inverted T-abdominoplastiek genoemd (de omgekeerde T buikwandcorrectie), ook wel fleur-de-lis genoemd. Het litteken dat gecreëerd wordt, lijkt namelijk op een omgekeerde letter ‘T’.

Het eerste gedeelte van deze ingreep is dezelfde procedure als bij de totale abdominoplastiek. Daarnaast maakt de plastisch chirurg een verticale insnede van het schaambeen naar het borstbeen en snijdt een verticale wig van huid- en vetweefsel weg. De uiteinden worden vervolgens vanuit de flanken naar het midden getrokken, waardoor de buikomtrek kleiner wordt en er weer een taille ontstaat. De navel wordt in de verticale insnede op zijn nieuwe positie ingehecht.

Inverted T-abdominoplastiek

Inverted T-abdominoplastiek – Huid en vet dat weggehaald wordt.

De “T” buikwandcorrectie is een mindere uitgebreide buikwandcorrectie dan een volledige buikwandcorrectie, en wordt meestal gebruikt voor patiënten die een lage incisie / litteken willen hebben, maar niet genoeg overtollige huid en vet hebben om voor een volledige buikwandcorrectie in aanmerking te komen. De “T”-vorm  ontstaat waar het oude navel gat zat. Meestal komt de afweging neer op de vraag of de patiënt liever een “T” incisie met een zeer lage incisie wil of een hogere horizontale incisie zonder de “T”-vorm, een moeilijke keuze voor velen..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *