Soorten buikwandcorrecties

By | 21 december 2014

Een buikwandcorrectie is een begrip dat verschillende procedures omvat. Dé buikwandcorrectie bestaat in feite dus niet, maar is een verzamelnaam voor de verschillende buikwand-corrigerende operaties. De indeling van de verschillende ingrepen kan onder andere gemaakt worden op de mate van het buiksurplus, waar de overtollige buikhuid gelokaliseerd is, de buikomvang en of de spieren verslapt zijn.

De plastisch chirurg zal beoordelen welke soort buikwandcorrectie het meest geschikt is voor de patiënt. In de ondeliggende artikelen zullen de verschillende soorten buikwandcorrecties worden uitgelegd, te weten de mini-abdominoplastiek en de totale abdominoplastiek. Daarnaast zullen variaties hierop zoals de inverted T-abdominoplastiek en de circumferential beltlipectomie / lower bodylift besproken worden.

Ieder soort buikwandcorrectie kent zijn eigen voor- en nadelen en complicatie-risico’s. De karakteristieken van de patiënt en zijn of haar buik in het speciaal, maar zeker ook de ervaring van de chirurg met de verschillende soorten buikwandcorrectie spelen een grote rol bij de keuze voor een bepaald type buikwandcorrectie. Voor de verzekering maakt het type buikwandcorrectie meestal niet uit. De operatietijd verschilt wel tussen de verschillende soorten buikwandcorrecties, evenals het litteken dat er achteraf overblijft.

Lees je dus goed in over de verschillende soorten voordat je je keuze, in overleg met je chirurg, maakt.

Soorten buikwandcorrecties

Een overzichtsplaatje van een aantal soorten buikwandcorrecties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *