Circumferential beltlipectomie / lower bodylift

By | 21 december 2014

Hieronder bespreken wij de Circumferential beltlipectomie / lower bodylift / belt lipectomy. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken.

Indien er, naast een slappe en hangende buikwand, ook een huid- en vetoverschot in de flanken en op de billen bestaat, is het mogelijk de horizontale insnede in de bikinilijn te verlengen naar de rug. Zodoende kunnen tegelijkertijd de bil en de buitenzijde van de bovenbenen strakker getrokken worden. Er blijft zo een litteken achter om een groot gedeelte van de buikomtrek, vandaar de naam ‘circumferential’. Aangezien tijdens deze ingreep zowel de buik, de billen en de bovenbenen worden aangepakt, wordt dit ook wel een ‘lower body lift’ genoemd.

Afhankelijk van de klachten kan er ook tijdens de ingreep een mons pubis / veneris lift (hangende schaamheuvel) worden uitgevoerd, zonder extra littekens. Indien noodzakelijk kunnen bovengenoemde ingrepen ook gecombineerd worden met een liposuctie, waarbij lokale vetophoping kan worden aangepakt middels het wegzuigen van vetcellen.

Circumferential beltlipectomie

Snijlijnen van de circumferential beltlipectomie of lower body lift

De lower body lift omvat een buikwandcorrectie-incisie die volledig rond het onderlichaam gaat, dus in tegenstelling tot bij de andere buikwandcorrecties wordt hierbij ook vet / huidoverschot van de rug en flanken verwijderd. Dit maakt her-ophanging van de laterale en de voorste dijen samen met de traditionele verbeteringen van de buikwandcorrectie mogelijk.

De ingreep is uitgebreid en is bekend om zijn problemen met de wondgenezing. Sommige chirurgen hebben de ingreep verdeelde in kleinere ingrepen om zo het aantal complicaties te beperken. De traditionele onderlichaam lift is gericht de bovenbenen en de billen en buik. Deze ingreep is ideaal voor patienten die veel gewicht hebben verloren en daardoor veel loshangende huid van de gehele onderzijde van de romp hebben.

Deze ingreept duurt gemiddeld 5-8 uur wanneer alle stappen in één operatie worden uitgevoerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *