Category Archives: Soorten buikwandcorrecties

Circumferential beltlipectomie / lower bodylift

Hieronder bespreken wij de Circumferential beltlipectomie / lower bodylift / belt lipectomy. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Indien er, naast een slappe en hangende buikwand, ook een huid- en vetoverschot in de flanken en op de billen bestaat, is het mogelijk de… Read More »

Inverted T-abdominoplastiek

Hieronder bespreken wij de Inverted T-abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Indien de buikomtrek sterk vergroot is, is het horizontaal corrigeren van het buikwandoverschot alleen niet afdoende. In dit geval dient ook een verticale correctie uitgevoerd te worden, om een vermindering in… Read More »

Totale abdominoplastiek

Hieronder bespreken wij de Totale abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Een totale abdominoplastiek biedt uitkomst bij een slappe of hangende buikwand zowel boven als onder de navel. In tegenstelling tot de mini-abdominoplastiek, wordt bij de totale abdominoplastiek de huid en het… Read More »

Mini-abdominoplastiek

Hieronder bespreken wij de mini-abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Indien het teveel aan huid zich onder de navel bevindt, kan een mini-abdominoplastiek uitkomst bieden. De navel wordt hierbij niet verplaatst. Via een horizontale insnede in de onderbuik, die wordt verborgen in… Read More »

Soorten buikwandcorrecties

Een buikwandcorrectie is een begrip dat verschillende procedures omvat. Dé buikwandcorrectie bestaat in feite dus niet, maar is een verzamelnaam voor de verschillende buikwand-corrigerende operaties. De indeling van de verschillende ingrepen kan onder andere gemaakt worden op de mate van het buiksurplus, waar de overtollige buikhuid gelokaliseerd is, de buikomvang en of de spieren verslapt zijn. De plastisch… Read More »