De kosten voor een buikwandcorrectie, wanneer wordt het vergoed?

By | 22 december 2014

Een buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd in een ziekenhuis of in een privékliniek. Verdere informatie over een buikwandcorrectie kunt u natuurlijk altijd opvragen in het betreffende ziekenhuis of kliniek.
We zullen de kosten voor een mini-buikwandcorrectie en een totale buikwandcorrectie bespreken, daar dit de twee grootste groepen van buikwandcorrecties zijn en zo een goede indicatie van de kosten wordt verkregen. Een inverted T-abdominoplastiek zal bijvoorbeeld qua prijs iets hoger zijn, maar dicht bij die van de totale buikwandcorrectie zitten.

De tarieven kunnen enorm verschillen tussen verschillende behandelcentra. Dit is onder andere te verklaren doordat sommige behandelcentra naast de kosten voor de ingreep extra kosten in rekening brengen voor bijvoorbeeld de overnachtingen of de narcose.
Indien u een buikwandcorrectie overweegt, is het wellicht verstandig vrijblijvend informatie op te vragen bij verschillende klinieken.

Buikwandcorrectie in het buitenland

Tegenwoordig zijn exotische bestemmingen populair om een vakantie te combineren met een medische ingreep.  Vaak is de ingreep goedkoper, al dient u voor uzelf af te wegen of u het aandurft een esthetische ingreep zo ver van huis te laten uitvoeren, en wat u wilt doen indien er na de ingreep complicaties optreden.

Wordt een buikwandcorrectie vergoed?

kosten en vergoeding buikwandcorrectie

Wordt de buikwandcorrectie vergoed?

Een buikwandcorrectie wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat u de operatie meestal zelf moet betalen. In een aantal gevallen is er echter een medische indicatie voor een buikwandcorrectie, waarbij er wel een vergoeding mogelijk is.
Logischerwijs zijn er strenge criteria om een medische indicatie te stellen. U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding als u BMI 30 of minder bedraagt, gedurende 12 maanden stabiel is, en indien;

  • er een ernstige bewegingsbeperking is waarbij in staande positie de plooi van de hangende buikwand minimaal een kwart van de lengte van de bovenbenen bedekt;
  • er steeds terugkerende smetplekken zijn in de huidplooien onder de hangende buikwand, die ondanks adequate behandeling niet te voorkomen of te genezen zijn. Indien de smetplekken veroorzaakt worden door onvoldoende hygiëne, is vergoeding niet mogelijk;
  • er een ernstig verminking is van uw buik, als gevolg van een ziekte, ongeval of geneeskundige verrichting. Hiervan is sprake als er een zodanige misvorming is van de buik, dat deze vergelijkbaar is met misvormingen door brandwonden, reumatoïde artritis of verlamming van de aangezichtszenuw of amputatie van ledematen of geamputeerde borsten. Een overhang van de buik valt hier niet onder.

De mate van vergoeding, en of u ervoor in aanmerking komt, zal bij iedere zorgverzekeraar weer anders zijn en is ook afhankelijk van of uw enkel een basisverzekering heeft of ook aanvullend verzekerd bent. Verdere informatie daaromtrent kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *