Category Archives: De Buikwandcorrectie

Veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie (FAQ)

Hieronder behandelen wij de meeste gestelde vragen over buikwandcorrecties. Dit zijn uiteraard algemene antwoorden en hoeven niet op u als persoon van toepassing te zijn. Wat is een buikwandcorrectie? Dit is een correctie van de slappe en hangende buikwand na bijvoorbeeld fors gewichtsverlies of een zwangerschap, met als doel weer een strakke en platte buik te creëren. Dit… Read More »

De resultaten van een buikwandcorrectie

Hoewel het resultaat al direct zichtbaar is, namelijk een strakkere en plattere buik, zal het uiteindelijke resultaat pas na drie tot twaalf maanden zichtbaar zijn, wanneer het lichaam volledig is hersteld van de operatie. Dit meeste mensen zijn tevreden over het resultaat en dit resultaat zal over het algemeen langdurig zijn. Er kan een kleine richel blijven bestaan… Read More »

De kosten voor een buikwandcorrectie, wanneer wordt het vergoed?

Een buikwandcorrectie kan worden uitgevoerd in een ziekenhuis of in een privékliniek. Verdere informatie over een buikwandcorrectie kunt u natuurlijk altijd opvragen in het betreffende ziekenhuis of kliniek. We zullen de kosten voor een mini-buikwandcorrectie en een totale buikwandcorrectie bespreken, daar dit de twee grootste groepen van buikwandcorrecties zijn en zo een goede indicatie van de kosten wordt… Read More »

Risico’s en complicaties van een buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een grote ingreep die zeker niet onderschat moet worden. Van de esthetische chirurgische ingrepen is het zelfs degene met het grootste risico op complicaties. In het algemeen geldt dat er een groter risico en een grotere kans op complicaties, naarmate de BMI waarde hoger is. Aangezien de patiëntengroep die in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie,… Read More »

Na de buikwandcorrectie (postoperatief)

De pagina gaat over de periode ná de buikwandcorrectie. Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u het bovenstaande menu gebruiken. Na de operatie zult u een drukkende elastische buikband om krijgen, die de ophoping van wondvocht moet voorkomen. Deze band zult u een aantal weken moeten blijven dragen. Daarnaast zullen drains in de wond worden achtergelaten, die overtollig… Read More »

De buikwandcorrectie procedure beschreven

Hier zal de gehele procedure, van eerste consult tot aan de buikwandcorrectie-operatie zelf, worden besproken. Voor verdere details over de verschillende soorten buikwandcorrecties, zie het onderdeel ‘soorten buikwandcorrecties’.   Het eerste consult Bij het eerste bezoek aan de plastisch chirurg zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden, waarbij  zal worden gekeken naar de klachten en de wensen van de patiënt.… Read More »

Circumferential beltlipectomie / lower bodylift

Hieronder bespreken wij de Circumferential beltlipectomie / lower bodylift / belt lipectomy. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Indien er, naast een slappe en hangende buikwand, ook een huid- en vetoverschot in de flanken en op de billen bestaat, is het mogelijk de… Read More »

Inverted T-abdominoplastiek

Hieronder bespreken wij de Inverted T-abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Indien de buikomtrek sterk vergroot is, is het horizontaal corrigeren van het buikwandoverschot alleen niet afdoende. In dit geval dient ook een verticale correctie uitgevoerd te worden, om een vermindering in… Read More »

Totale abdominoplastiek

Hieronder bespreken wij de Totale abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Een totale abdominoplastiek biedt uitkomst bij een slappe of hangende buikwand zowel boven als onder de navel. In tegenstelling tot de mini-abdominoplastiek, wordt bij de totale abdominoplastiek de huid en het… Read More »

Mini-abdominoplastiek

Hieronder bespreken wij de mini-abdominoplastiek. Dit is een type buikwandcorrectie (abdominoplastiek). Voor meer informatie over buikwandcorrecties kunt u via het bovensta menu onze andere artikelen bereiken. Indien het teveel aan huid zich onder de navel bevindt, kan een mini-abdominoplastiek uitkomst bieden. De navel wordt hierbij niet verplaatst. Via een horizontale insnede in de onderbuik, die wordt verborgen in… Read More »

Soorten buikwandcorrecties

Een buikwandcorrectie is een begrip dat verschillende procedures omvat. Dé buikwandcorrectie bestaat in feite dus niet, maar is een verzamelnaam voor de verschillende buikwand-corrigerende operaties. De indeling van de verschillende ingrepen kan onder andere gemaakt worden op de mate van het buiksurplus, waar de overtollige buikhuid gelokaliseerd is, de buikomvang en of de spieren verslapt zijn. De plastisch… Read More »

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie, ook wel buikwandplastiek / abdominoplastiek of in de Engelstalige literatuur ‘tummy tuck’ genoemd, is zoals het woord al zegt een correctie van de slappe en hangende buikwand die is overgebleven na bijvoorbeeld fors gewichtsverlies of een zwangerschap. Het doel van een buikwandcorrectie is om weer een strakke en platte buik te creëren. Hierbij dient te worden… Read More »